I dag har jeg marinert svinefileter og serverer det sammen med stekte poteter, tzatziki, salat med spinatblader, tomater, agurk, sukkererter, rødløk, oliven og feta. En super sommermiddag! Potetene krydres godt slik at de smaker ekstra bra i sommervarmen.
Slik lager jeg tzatziki:
Bruk nesten hele agurken, resten går til salaten. Del agurken på langs og fjern den myke kjernen. Rasp agurken og klem ut vannet i den. Bland den inn i et beger Matjoghurt. Denne er såpass tykk slik at den ikke trengs å vannes av. Tilsett litt havsalt og kvernet pepper, et fedd hvitløk og litt sitronsaft.
Potetene koker jeg møre først før de stekes i stekepanna. Etter avkjøling dels de i båter. Når jeg først har stekte poteter til middag, liker jeg å salte og krydre de godt med grillkrydder mens de stekes i rapsolje. Rapsolje bruker jeg alltid til steking, fordi den tåler høy temperatur i stekepanna.