Hjemmelaget lasagne er like lett å lage som Toro-varianten. Men smaker mye bedre!
Handleliste:
– 400 g karbonadedeig
– 1 løk
– Hvitløk
– Tomatpuré
– Opphakkede tomater
– Oregano og basilikum
– Tabascosaus
– Melk
– Mel
– Smør
– Muskat
– Permesan
– Ost
– Lasagneplater
Hakk først opp en hel løk og et fedd hvitkøk, mens karbonadedeigen stekes i en jerngryte. Tilsett løken og hvitløken i gryta og stek til karbonadedeigen er brun. Hell over en boks med opphakkede tomater og 2 ss tomatpuré. Tilsett 2 ss basilikum og 1 ss oregano, salt og pepper. Før å få ekstra god smak, tilsett noen dråper med tabascosaus. Rør om og la kjøttsausen småputre mens Béchamelsausen (:den hvite sausen) lages.
Béchamelsaus:
Smelt 1 ss smør i en kasserolle. Rør inn 3 ss hvetemel. Hell over 5 dl melk mens du pisker i sausen. La det hele koke i 5 min. Rør ofte. Tilsett litt salt, pepper, revet muskat og litt permesan i sausen. Man kan bruke litt av osten som skal over tilslutt hvis man ikke har permesan.
Ha klar en ferdigsmurt ildfastform. Legg først et lag med kjøttsaus, så et lag med plater, så et lag med hvitsaus lagvis. Avslutt med hvitsaus og et lag med ost. (Pass på at ikke pastaplatene ligger inntil hverandre uten saus i mellom; da forblir de harde). Stek lasagnen på 220 grader i 25-35 min. Serveres med salat og evnt. brød til.