Denne suppen er utrolig god når man går og fryser i regnværet og trenger noe varmt i kroppen. Også er det veldig god!
Handleliste:
– Gulrøtter
– Løk
– Hvitløk
– Fersk ingefær
– Chili
– Grønnsaksbuljong
– Crème fraîche
– Scampi
– Dill
Oppskriften er til 2 personer.
Skrell og del opp 5 gulrøtter i biter og hakk opp en 1/2 løk. Fres grønnsakene i litt olje. Tilsett 1/2 chili i biter og rasp over 1 ss fersk ingefær. Hell over 6 dl vann og tilsett 2 buljongterninger. Kok til gulrøttene er møre. Etter kokingen heller du innholdet i en blender. (Husk å ta av topplokket på blenderen, hvis ikke skapes det et trykk når varm væske kjøres i blenderen og lokket spretter av… Hold et håndle over slik at det ikke spruter). Etter ett minutt i blenderen har suppen blitt tykk og fin. Smak på den og kjenn etter om du vil ha den enda sterkere. Da går det an å tilsette litt tabasco. Hell suppen over i en kasserolle. Tilsett salt og pepper og 1 dl crème fraîche. Rør om og gi suppen et lite oppkok. Tilsett 3 kvister finhakket dill og 8 scampi mot slutten av koketiden. Server med flatbrød etter nystekt foccacia til.