Hummus

Hummus kommer fra arabisk og betyr «kikerter».  Dette er en kikertpuré som kan lages på flere måter. Jeg har funnet min variant som jeg spiser til tapas og sammen med kjøtt. Det aller beste er å spise den sammen med pitabrød.

Handleliste:

– Hermetiske kikerter
– Sitron
– Hvitløk
– Olivenolje

– Tahini

– Salt og pepper

Hell av vannet fra kikertene over en i kopp. Du vil få brukt for noe av denne i hummusen. (Det er viktig at puréen ikke blir for bløt, så vær sparsom med det bløte. Du kan gjøre den bløtere etterpå med litt ekstra olje og kikertvann). Hell ertene i en blender. Tilsett 1-2 fedd hvitløk, 2 ss olje, 2 ss av vannet fra kikertene, skvis over saften av 1 /2 sitron, tahini, salt og pepper. Bland alt til en puré. Smak til om du ønsker mer salt. Den skal bli såpass tykk at du kan smøre hummusen med en kniv som et pålegg. La hummusen stå i serveringsbollen en liten stund før den serveres. Da kommer smakene best frem.

Legg igjen en kommentar