Blomkål i ostesaus

Noen ganger får man lyst på god gammeldags middag, og da er denne middagen helt perfekt.

Handleliste:
– Blomkål
– Melk
– Smør
– Mel
– Ost
– Bacon

Start med å koke blomkålhodet mørt i lettsaltet vann. Del opp en pakke bacon i små biter og fres de i en stekepanne til de er sprøde og brune. Lag så ostesausen. Denne er lik som når man lager béchamelsausen til lasagne, bare man tilsetter godt med raspet ost i sausen slik at den blir tykk. Altså; Smelt 1 ss smør i en kasserolle. Rør inn 3 ss hvetemel. Hell over 5 dl melk mens du pisker i sausen. La det hele koke i 5 min. Rør ofte. Tilsett litt salt, pepper, revet muskat og ca 2 dl raspet ost.

Ved servering helles ostesausen over blomkålen og strø over bacon. Det er godt med kokte poteter til, eller man kan lage en råkostsalat med raspet gulrot og hodekål og skvise over litt sitronsaus.

Legg igjen en kommentar