Jeg synes maten smaker ekstra godt når man unner seg friske urter i matlagingen. Til denne pastaretten har jeg brukt frisk timian som smaker helt fantastisk godt sammen med kylling og pasta.
Handleliste:
– Lett Crème fraîche
– Hvitløk
– Fullkornspaghetti
– Frisk timian
– Frisk basilikum
– Kyllingfileter
– Bacon
– Søte små tomater
Kok fullkornspaghetti. Beregn 1 kyllingfilet per pers. Del kyllingfileten på langs i to. Surr skivet bacon rundt. Stek i grillstekepanne i ca 6 min på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og la de surre noen minutter før de deles på skrå i to. (Da ser de så fine ut på tallerknenen). Lag pastasausen ved å varme et beger Lett Crème fraîche i en kasserolle sammen med 1 fedd hvitløk og litt salt. Tilsett tilslutt en bunt hakket timian. Bland sausen sammen med pastaen. Del 6-8 tomater i to og surr de i litt olje i et par minutter. Da blir de ekstra søte. Dander på tallerkenen ved å legge pastaen først, deretter tomater og tilslutt kyllingen. Pynt med frisk basilikum.
De samme krydderurtene kan brukes f.eks. til hjemmelaget lasagne!