Fiskegryte i terteskjell

Dette minner meg om en skikkelig god gammeldags konfirmasjonsmiddag! Men den er enkel å lage og smaker veldig godt. Man blir litt husmor fra 60-tallet når man serverer denne til middag.

Handleliste:
– 1 pakke fiskepudding
– Gulrøtter
– Blomkål
– Purre eller vårløk
– Sukkererter
– Melk
– Mel
– Smør
– Muskat
– Fiskekrydder
– Karri
– Terteskjell

Denne porsjonen er stor til 2 personer, men den er god også dagen etter.

Kutt opp 3 gulrøtter i biter og kok dem møre. Del opp blomkål i små buketter og kok dem møre. Kutt opp sukkererter og vårløk i biter. Det går også an å bruke vanlige grønne erter i denne retten. Del opp fiskepuddingen i terminger. Lag en tykk hvit saus: Smelt 3 store ss smør i en kasserolle. Rør inn 3 ss mel og spe på med ca 5 dl melk. Sausen skal bli tykk. Husk å røre ofte. Krydre med salt, pepper og revet muskatnøtt. La sausen koke i 5-10 min slik at melsmaken forsvinner. Tilsett grønnsakene og fiskepuddingen i den hvite sausen. Bland godt og krydre med fiskekrydder og litt karri. Terteskjellene varmes i 1 min på 200 grader i stekovnen. Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar