Handleliste:
– Butterdeig
– Egg
– Cottage cheese
– Ost
– Smårettskinke
– Spinat
– Soltørkede tomater
– Purre
– Chili
Tin butterdeigplatene. For å spare tid kan du legge dem i ovnen på en rist mens ovnen varmes opp. Husk at de blir tine da på 1-2-3! Kjevle ut platene og fordel deigen i en smurt paiform. Bruk en gaffel og stikk hull i deigen. Paideigen skal nå forstekes. Bre over aluminiumsfolie og strør over en boks tørkede erter. Da holder paiskallet seg nede mens den forstekes i 180 grader i 10 min. Ertene kan du bruke om igjen når du lager pai.
Lag fyllet til paien: Her kan du ta det du selv måtte ønske. Jeg synes smårettskinke er godt. Noe jeg alltid har i kjøleskapet er soltørkede tomater og chili. Oliven og artisjokker er også godt. I denne har jeg brukt purre i tillegg, også frossen spinat som jeg har tint først og klemt ut vannet av.
Lag eggeblandingen: Bland 3 egg, en boks cottage cheese (her kan du bruke 3 dl fløte, men da blir ikke paien så mager… Smaksforskjellen er minimal!) og en pose reven ost. Krydre med salt, pepper og reven muskatnøtt. Rør godt. Fordel blandingen over paien. Sett den i ovnen og stek paien i 25-30 min til osten begynner å bli gylden.
Server med en god salat til. Foccacia er også godt til paien.