Spinatsalat med aïoli

Dette er opprinnelig en Cæsarsalat som har blitt endret etter hvilke grønnsaker som fantes i kjøleskapet da jeg selv skulle lage den for første gang. I stedet for romanosalat som brukes i Cæsarsalat, bruker jeg spinatblader. (Jeg bruker stort sett bare spinatblader i grønn salat, på grunn av den rike smaken). Jeg liker å lage en stor porsjon av denne salaten, og da serverer jeg bare denne til middag.

Handleliste:

  • Spinatblader
  • Kyllingfileter
  • Teriyakisaus
  • Aïoli
  • Søte tomater (f.eks. perletomater)
  • Soltørkede tomater
  • Stangselleri
  • Vårløk
  • Fetaost
  • Krutonger
  • Permesan

Del opp 2 stk. kyllingfileter i passe store biter og stek de sammen med Teriyakisaus. Skyll de friske spinatbladene (jeg bruker opp nesten hele pakken til en middag for 2 personer), bland sammen med oppdelte tomater, stangselleri, vårløk, fetaost og krutonger. Tilsett kyllingen og rør sammen hele salaten med ca 1 dl aïoli (helst hjemmelaget, men den fra Bendit er faktisk veldig god) og godt med revet permesan.

Hjemmelaget aïoli:

Bruk en stavmikser og bland sammen 3 romtempererte eggeplommer med 2 ts Dijonsennep, 3 hvitløksfedd, salt, pepper og litt sitronsaft. Hell så en tynn stråle med 2 dl romtemperert nøytral matolje (f.eks. rapsolje) mens du blander med stavmikseren.

Legg igjen en kommentar