Dette er opprinnelig en Cæsarsalat som har blitt endret etter hvilke grønnsaker som fantes i kjøleskapet da jeg selv skulle lage den for første gang. I stedet for romanosalat som brukes i Cæsarsalat, bruker jeg spinatblader. (Jeg bruker stort sett bare spinatblader i grønn salat, på grunn av den rike smaken). Jeg liker å lage en stor porsjon av denne salaten, og da serverer jeg bare denne til middag.
Handleliste:
- Spinatblader
- Kyllingfileter
- Teriyakisaus
- Aïoli
- Søte tomater (f.eks. perletomater)
- Soltørkede tomater
- Stangselleri
- Vårløk
- Fetaost
- Krutonger
- Permesan
Del opp 2 stk. kyllingfileter i passe store biter og stek de sammen med Teriyakisaus. Skyll de friske spinatbladene (jeg bruker opp nesten hele pakken til en middag for 2 personer), bland sammen med oppdelte tomater, stangselleri, vårløk, fetaost og krutonger. Tilsett kyllingen og rør sammen hele salaten med ca 1 dl aïoli (helst hjemmelaget, men den fra Bendit er faktisk veldig god) og godt med revet permesan.
Hjemmelaget aïoli:
Bruk en stavmikser og bland sammen 3 romtempererte eggeplommer med 2 ts Dijonsennep, 3 hvitløksfedd, salt, pepper og litt sitronsaft. Hell så en tynn stråle med 2 dl romtemperert nøytral matolje (f.eks. rapsolje) mens du blander med stavmikseren.