Jeg må innrømme at jeg gikk litt lei av tomatsaus på pizzaen etter utallig lørdagspizzaer med kjøttdeig og løk. Og da jeg oppdaget hvor godt det er med crème fraîche som base til pizzasaus, slik som i Fransk pizza, glemte jeg helt tomatsausen. Men nå har den fått sin renessanse hjemme på kjøkkene mittt. Denne gangen består ikke den treige tomatsausen kun av hakkede tomater, tomatpure og litt oregano. Nå har den fått en nydelig søt og rik smak. Sausen passer perfekt sammen med det klassiske kjøttdeig- og løkfyllet. Tomatsausen bruker jeg både til Spanske kjøttboller og i kjøttsaus til lasagn, så her kan man lage en stor porsjon og fryse ned til seinere.
Dette trenger du:
- Hakkede tomater. Se etter økologiske eller noen fra et litt dyrer merke. Disse tomatene på boks/kartong smaker litt mer enn billig-varianten.
- Tomatpure
- Oregano og basilikum
- Tabasco
- Salt og pepper
- Sukker
- Tine kremost med hvitløk
Bland tomatene og tomatpure sammen med krydderne. La sausen koke i ca 15 min. Smak deg til med sukker. Sukker er med på å fremheve den gode tomatsmaken. Her må du nok beregne noen spiseskjeer. Når sausen er søt nok; ikke lenger tomat-sur, blander du inn en halv boks med Tine kremost med hvitløk. (Når jeg lager tomatsaus til kjøttboller og til lasagne har jeg ikke i kremost). Når osten er smeltet inn er pizzasausen klar.
Til denne pizzaen bruker jeg stekt karbonadedeig og hakket løk og noen ganger oliven. Karbonadedeigen blir ekstra god og saftig når du blander inn litt av sausen med kjøttet før det legges på pizzabunnen.