Kyllingfrikasse

I dag har det regnet uten stopp… Etter en kald og våt tur i regnet er det ingen ting som smaker så godt som en varm og god kyllingfrikasse (her skal det være en apostrof, men den kommer ikke opp…) sammen med et glass rødvin. Dette er skikkelig god hverdagsmat som både er rimelig og sunn, og som sikkert er helt herlig når man er litt forkjøla når kalde høstdager melder sin ankomst. Her skulle jeg ha brukt høne, slik at jeg fikk laget en klassisk hønsefrikasse, men det er ikke like lett å få tak i i nærbutikken. Men kylling smaker vel så bra en helt vanlig torsdag.

Dette trenger du til en 3-4 personer:

  • 2 kyllingfileter
  • 2 store poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 1/2 sellerirot
  • 1/2 purre
  • 1 l kjøttkraft
  • 4 ss smør
  • 6 ss mel
  • 2 dl fløte
  • sitron
  • salt og pepper
  • muskatnøtt

Start med å kutte opp grønnsakene; kålrot, gulrot, poteter og sellerirot i terninger og purre i større biter. Kutt opp kyllingen i store terninger. Lag sausen: Smelt smør i en stor kasserolle og rør inn melet før du tilsetter litt over halvparten av kraften. Kok opp før du tilsetter resten av kraften. Tilsett så fløten. Grønnsakene skal koke til de er møre og kyllingen gjennomkokt. La kålrot og gulrøttene koke i ca 10 min før du tilsetter de andre grønnsakene og kyllingen, fordi kålrot og gulrøtter trenger ekstra lang koketid før de er møre. Ha tilslutt i ca 1 ss sitronsaft, salt, pepper og revet muskatnøtt i frikasseen før servering.

Legg igjen en kommentar