Disse herlige hjemmelagde konfektene er fri for sukker, men smaker utrolig godt av naturlig søte ingredienser.
De er forholdsvis enkle å lage, men beregn god tid, for rasping av sjokolade tar lengre tid enn antatt.
Du trenger:
4 dl cashewnøtter
200 gram dadler
1 ss kokosfett; smeltes
4 ts espressokaffe
1/2 ts ekte vaniljefrø / 1 vaniljestang
2 ts agave eller ekte lønnesirup
100 gram melkefri mørk sjokolade ( eller vanlig mørk sjokolade, minst 70 % )
3 ss kokos til å rulle bollene i
- Bløtlegg dadlene i ca 10 minutter
- Knus cashewnøttene i blenderen til de er fine, men ikke for mye for de skal bli mer knust seinere.
- Riv sjokoladen og ha den i blenderen.
- Klem så ut vannet av dadlene og fjern steinen før du har dem sammen med nøttene.
- Hell espresso, kokosfett, vanilje og sirup i tilslutt.
- Kjør massen sammen i blenderen til alt er blandet.
- Rull konfektkulene runde og vend de i kokosmassen.
- La den ferdige konfekten stå i kjøleskapet en times tid før servering.