Konfekt


Disse herlige hjemmelagde konfektene er fri for sukker, men smaker utrolig godt av naturlig søte ingredienser.

De er forholdsvis enkle å lage, men beregn god tid, for rasping av sjokolade tar lengre tid enn antatt.

Du trenger:

4 dl cashewnøtter

200 gram dadler

1 ss kokosfett; smeltes

4 ts espressokaffe

1/2 ts ekte vaniljefrø / 1 vaniljestang

2 ts agave eller ekte lønnesirup

100 gram melkefri mørk sjokolade ( eller vanlig mørk sjokolade, minst 70 % )

3 ss kokos til å rulle bollene i

  • Bløtlegg dadlene i ca 10 minutter
  • Knus cashewnøttene i blenderen til de er fine, men ikke for mye for de skal bli mer knust seinere.
  • Riv sjokoladen og ha den i blenderen.
  • Klem så ut vannet av dadlene og fjern steinen før du har dem sammen med nøttene.
  • Hell espresso, kokosfett, vanilje og  sirup i tilslutt.
  • Kjør massen sammen i blenderen til alt er blandet.
  • Rull konfektkulene runde og vend de i kokosmassen.
  • La den ferdige konfekten stå i kjøleskapet en times tid før servering.

Legg igjen en kommentar