Til 6 pers. trenger du:
– 600-800 g fersk fisk (f.eks. laks, sei, torsk og ørret)
– 4 gulrøtter
– 1/2 sellerirot
– 1 1/2 persillerot
– 1 liten purre
– gressløk
– 5 dl fiskekraft
– 1 flaske (3dl) eplemost eller tørr hvitvin
– 3 dl fløte
– 2 dl melk
Del opp gulrøtter i tynne staver + sellerirot og persillerot i små terninger. Fres rotgrønnsakene i 3 ss smør i en stor kasserolle. Hell på kraft og eplemost og la det koke i 5 min. Ha så i fløten og melken og kok videre i 5 min. Jeg har her brukt fiskekraft fra Jacobs utvalgte, da denne skal være den beste ferdigkraften. Del fiskestykkene i terninger. Smak til med salt i suppa. Tilsett fisk og purre og gi suppen et oppkok, før du lar den stå til fisken er ferdig trekket. Serveres med foccacia til.