Chili con carne


Dette trenger du for å lage denne enkle og mettende gryten:

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 400 g karbonadedeig/kjøttdeig
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 paprika
  • 1 boks kidneybønner
  • Ca 6-7 tørkede aprikoser

  • 1/2 chili
  • Krydder: salt, pepper, litt ingefær og kardemomme og ca 1/2 ts spisskummin
  • 4-5 ruter mørk sjokolade (over 70%)

Start med å frese finhakket løk og hvitløk i litt olje. Tilsett karbonadedeigen/kjøttdeigen og stek til kjøttet er brunt. Hell over hermetiske tomater. Tilsett oppskåret paprika i små biter og kidneybønner som er skyllet i kaldt vann. Krydre med chili (jeg brukte bare en halv chili uten frø slik at den ikke ble for sterk for barn, men her er det bare å spice den opp etter hva ganen tåler), salt, pepper, ingefær, kardemomme og spisskummin. Tilsett små biter av tørkede aprikoser. Sjokoladen kan man droppe, men smaken passer godt inn i gryten sammen med bønnene.

Både ris, brød eller en salat passer godt til.

Legg igjen en kommentar