Her er middagen for travle dager! Denne lagde jeg på formiddagen og varmet den opp på 5 minutter på ettermiddagen. Den er den så enkel å lage, så jeg må innrømme at jeg har jukset litt. Men smaken er akkurat som god gammeldags lapskaus!
Dette rekker til 3 personer:
– Ca 350 g biffkjøtt
– Toro grønnsaksuppe
– 2 store søtpoteter
– 4 poteter
– 1 pastinakk
– 1/2 kålrot
Del opp kjøttet i store terninger og brun det i en varm gryte. Jeg bruker ofte ytrefilet av okse, for da trenger jeg ikke å bekymre meg for om kjøttet er slinsete. Tilsett suppeposen + vann (1 liter) og la det få et oppkok. Kapp opp kålrot i store terninger, potet og søtpotet i større terninger og pastinakk i mindre biter. Tilsett kålrot i gryta først, fordi den trenger lengst koketid. Etter noen minutter tilsettes potetene. La disse også koke noen minutter før du tilslutt tilsetter søtpotet og pastinakk. Kok til grønnsakene er møre. Krydre med salt og pepper.
Skal lapskausen spises seinere, er det lurt å avkjøle den raskt før den settes i kjøleskapet. Ha lapskausen over i en kald kasserolle, og sett den i et vannbad med isbiter. Rør om av og til.
#oppskrift