17. mai-lunchen vår ble hjemmelaget vaniljeis med bær. Jeg har ismaskin, men den får ikke plass i skuffen i fryseren vi har nå. Derfor ble det is laget uten maskin. Det var superenkelt å lage is selv, og selvfølgelig smakte den bedre enn fra butikken!
Til vaniljeisen trenger du:
- 3 dl kremfløte
- 5 eggeplommer
- 150 g sukker
- vaniljeekstrakt
Pisk først eggeplommene sammen med sukkeret. I eggedosisen tilsatte jeg 1,5 ts vaniljeekstrakt. Du kan også skrape ut frøene på en vaniljestang. Pisk så fløten til krem. Vend inn eggedosisen i kremen og hell isblandingen i en bolle med lokk eller i en serveringsform. Sett formen i fryseren. Etter en time tar du den ut og rører i isblandingen. Gjenta på nytt etter nok en time. La isen stå i fryseren til den er gjennomfrosset. Ved å røre før den er gjennomfrosset, forhindrer du at det danner seg iskrystaller.