Gulrot- og søtpotetsuppe med chirozopølse

Suppe er enkelt å lage og smaker fantastisk når den blir laget med ferske grønnsaker. Denne suppen serverte jeg til pannekakene i går.

Du trenger:

  • 3 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1 liten løk
  • 1 bit ingefær
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 6 dl vann
  • Tabasco

Del opp gulrøttene i mindre terninger og søtpoteten i større terninger. La grønnsakene surre i litt olje i en kasserolle. Grovhakk løk og rasp en ss ingefær og la dette surre videre sammen med grønnsakene et lite minutt. Hell så over 6 dl vann og legg i to terninger med buljong. La dette koke til grønnsakene er møre. Hell alt i blenderen og kjør den til en glatt masse. Ha så suppen tilbake i kasserollen og tilsett noen dråper Tabasco. Tabascoen gir suppen en ekstra smak uten å gjøre den sterk. Stek så chirozopølsebiter i stekepanna i noen minutter. Ha pølsebitene i suppen før servering.

Legg igjen en kommentar