Jeg har her brukt salvie til å krydre kyllingen, men andre krydder kan også brukes.
Handleliste:
- 1 hel Stangekylling (ca 1200 g til 2 pers.)
- Salvie
- Meierismør
- Hvitløk
- Sitron
- Rotgrønnsaker (f.eks. gulrot, pastinakk, søtpotet)
Legg kyllingen i en smurt ildfast form. Smør den inn med en blanding av krydderurter, hvitløk og meiersmør. Bruk kryddersmøret både på innsiden og utsiden av kyllingen. Del en sitron i tykke skiver og legg de inne i kyllingen. Surr beina sammen med hyssing. Salt og pepre. Dekk over med aluminiumsfolie. Kyllingen skal stekes først med folie i ca 50-60 min på 180 grader. Deretter fjernes folien og grønnsakene legges i formen sammen med kyllingen. Stek videre i ca 30 min til grønnsakene er møre. Temperaturen kan økes til 200 grader mot slutten for å få en mer gylden stekeskorpe på skinnet.
For å kontrollere at kyllingen er ferdig stekt, kan du stikke inn en skarp kniv ved beina og se om det kommer klar veske ut av kjøttet. Da vil den være ferdig. La kyllingen hvile i ca 10 min før den deles opp.