En fantastisk dessert som kan gjøres delvis ferdig dagen før.
Handleliste:
- 1 boks søt kondensert melk
- Kanel
- Vaniljepaste evnt. vaniljestang
- Egg
- Sukker
- H-melk
- Fløte
- Jordbær
Dulce leche kremen er utrolig enkel å lage. Du trenger bare å koke en hermetikkboks med søt kondensert melk (fra f.eks. Nestlé. Ikke Vikingmelk da den ikke er søt) i en kasserolle i 2 timer. Da får du en konsistens som passer til isen. Koker du den i fire timer, blir den smørbar. Det skal alltid være 2/3 med vann opp til boksen, så her må du etterfylle titt og ofte når vannet fordamper. Etter kokingen skal boksen avskjøles i rennende vann. Hell karamellkremen over i en bolle og rør om. Den kan ha fått ujevn koking, men da blir den jevnet ut når den blir rørt om. For å få den som en ekte dulce leche krem tilsetter du kanel og evnt. vaniljepaste. Havsalt skal visst også være godt. Hell karamellkremen på en glass og avkjøl den helt før du setter den i kjøleskapet. Kremen har god holdbarhet.
Den hjemmelagde vaniljeisen har jeg tilberedt i en ismaskin. Har du ingen ismaskin blir den like god i en boks i fryseren. Rør om annenhver time slik at den ikke krystaliseres. Start med å koke opp 5 dl H-melk og 2,5 dl fløte. Legg i en vaniljestang eller tilsett 2 ts vaniljepaste. Trekk kasserollen vekk fra platen og la melkeblandingen trekke i 20 min. Pisk 6 eggeplommer sammen med 200 g sukker til den lys og luftig. Hell en tynn stråle med den varme melkeblandingen over eggene mens kjøkkenmasinen fremdeles går. Rør godt om. Sil den så over i en stor kasserolle og la kremen varmes opp til ca 85 grader til den tykner. Rør ofte. Når kremen har blitt noe tykkere, skal den avkjøles helt før den enten helles over i en ismaskin eller settes i en boks i fryseren.