Fiskegrateng

Grunnoppskriften til denne fiskegratengen er hentet fra «Familiekokeboka» til Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen. Denne rekker til 4 personer. Jeg pleier å bruke sei, men i dag har jeg prøvd meg på klippfisk. 

Du trenger:

  • 230 g klippfisk fra pakke eller 300 g torsk eller sei
  • 3 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • ca 5 dl melk
  • kajennepepper
  • revet muskatnøtt
  • Purre
  • Sjarlottløk
  • 3 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • en kopp frosne grønnsaker
  • makaroni
  • loff
  • basilikum
  • hvitløk

Bruker du klippfisk skal denne vannes ut i ca 6 timer før du bruker den, og vannet skal skiftes min. én gang. Bruker du fersk fisk, skal denne brunes litt på hver side i stekepanna. Kok 2 porsjoner makaroni. La de frosne grønnsakene få et oppkok slik at de tiner. Både erteblanding og blomkålblanding går bra. Finhakk 1/2 purre og 2 sjarlottløk. Lag hvit saus ved å smelte 3 ss smør og røre inn 3 ss mel. Spe med melk til du får en tykk hvit saus. Krydre med salt, kajennepepper og malt muskatnøtt. Trekk sausen vekk fra platen og rør inn purre og sjalottløk. Visp sammen eggeplommene og pisk eggehviter stivt. Rør inn eggeplommene i sausen før du vender inn eggehviten. Kjør innmaten av en 1/2 loff sammen med 1 fedd hvitløk og en god neven frisk basilikum i en blender. Dette skal strøs på tilslutt. Smør en ildfast form og legg fisk, makaroni og saus lagvis. Strø over kryddersmulene. Stekes på 180 grader i 20 min.

Legg igjen en kommentar