Dulce de leche ostekake

Denne herlige ostekaken er laget med Ida Grans ostekakeoppskrift, fordi den er litt syrlig på smak. Også har jeg toppet den med et tykt lag med karamellsausen Dulce de leche

Du trenger:

Bunnen

  • 12 stk. Digestivekjeks
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 6 ss smeltet smør

Fyllet

  • 540 g Philadelphiaost
  • 140 g sukker
  • 3 egg
  • 1/2 vaniljestang

Topping

  • 1 beger seterrømme
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 vaniljestang

Knus kjeksene og tilsett sukker og kanel. Tilsett smeltet smør og bland godt. Kle en 24 cm rund kakeform med løs bunn med bakepapir i bunn og trykk kjeksblandingen ut. Stekes på 175 grader i 10 min. Avkjøles på rist.

Ha sukker og ost i en kjøkkenmaskin og kjør mykt. Tilsett 1 egg av gangen og miks mellom hver gang. Tilsett så vaniljefrø eller vaniljepaste og miks i ca. 4 minutter. Hell osteblandingen over kjeksbunnen og stek i ovnen på 150 grader i ca. 40 min. Kaken skal være fast men litt dissete.

Ha alle ingrediensene til toppingen i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Hell blandingen over den varme kaken. Avkjøl i kjøleskap i minst 4 timer. 

Dulce de leche – karamellkrem

Dette er den samme fremgangsmåten som jeg bruker da jeg har denne sausen til is.

Legg hermetikkboksen med søt kondensert melk i en kjele, og hell på 2/3 med vann oppover hermetikkboksen. Boksen skal koke i kjelen i 2 timer. Da har den fått konsistensen til en tykk saus. Etterfyll med vann etterhvert som det fordamper under koking. Avkjøl boksen i rennende vann. Åpne forsiktig og hell den i en bolle. Smak til med kanel og vaniljepaste/vaniljestang. Da vil du få den originale dulche de leche- smaken. Hell sausen over kaken og avkjøl den videre i kjøleskapet. Før servering smaker det nyyydelig med et dryss havsalt over den søte karamellsausen.

Denne ostekaken er som ostekaker flest; aller best dagen etter da smakene har satt seg!

Legg igjen en kommentar