Blomkål- og fenikkelsuppe

Det fine med hjemmelaget suppe er at man kan tilsette flere forskjellige grønnsaker, og suppen blir fantastisk nesten uansett. Jeg hadde en fenikkel i kjøleskapet som jeg ikke helt visste hva jeg skulle bruke til, samtidig som jeg hadde planer om å lage en blomkålsuppe. Resultatet ble en smaksrik blomkålsuppe med en kremet konsistens.

Til 4 porsjoner trenger du:

– 2 blomkål

– 1/2 fennikel

– 3 store sjalottløk

– hvitløk

– 7 dl grønnsaksbuljong

– bacon

– kajennepepper og salt

– rosmarin

Til denne suppen trenger du en stor gryte. Start med å kutte hvitløk, fennikel og sjalottløk i store biter som freses i litt olivenolje. Hell over 7 dl grønnsaksbuljong og tilsett blomkålbukettene. Kok grønnskapene i ca 20 min. I mens steker du baconterninger i en tørr stekepanne. Kjør suppen i blenderen og smak til med kajennepepper og salt. Server med bacon, litt chiliolje og frisk rosmarin.

Legg igjen en kommentar