Middagsmuffins

Middagsmuffins passer godt både i nistepakken som til middagen med en god salat til.

Jeg har fulgt Tine.no sin grunnoppskrift på disse middagsmuffinsene. Oppskriften er doblet og da har det blitt ca. 18 muffins.

Du trenger:

– 9 dl hvetemel

– 1 dl havregryn

– 1 ts salt

– 5 ts bakepulver

– 100 g smeltet meierismør

– 4 dl melk

– 2 egg

Start med å blande alt det tørre. Avkjøl det smeltede smøret noe før du tilsetter egg og melk og blander dette sammen. Miks så alt sammen.

Fyllet: Jeg har fylt muffinsene; altså blandet inn 1/2 finhakket purre, 200 g revet ost og 200 g smårettskinke inn i røra/deigen. Dette gir en fin nøytral smak. Ønsker du litt mer smak, passer det fint å tilsette ca 3 ss soltørkede tomater og 50 g smuldret fetaost. Det smaker også godt å krydre med rosmarin. Og her er det egentlig bare å tilsette mye annet godt også!

Fyll muffinsformene med deigen og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

Legg igjen en kommentar