Det må vel ikke være jul for å lage karameller? Disse har jeg lyst til å spise året rundt! De er herlig myke og ikke klissete!
Du trenger:
- 1 boks søt kondensert melk
- 100 gram smør
- 200 gram brunt sukker
- 4 ss lys sirup
- 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepaste
Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha disse i kjelen. Kok opp blandingen på middels varme mens du rører om hele tiden. La karamellen småkoke i 10-12 minutter med en temperatur på ca 120 grader.
Kle en liten aluminiumsform med bakepapir og hell den varme, flytende karamellmassen oppi. La den stå på kjøkkenbenken til den er avkjølt før den settes i kjøleskapet. Her bør den stå natten over slik at karamellen blir helt stiv.
Legg karamellplaten over på en fjøl og del opp i passende ruter. De kan så pakkes inn i små ark med matpapir, eller legges ved siden av hverandre i en boks. Karamellene må oppbevares kjølig.