Denne oppskriften på tomatsuppe så jeg på et indisk matprogram. Kan ikke si jeg kjenner så godt til denne smaken fra det indiske kjøkkenet, men suppen er fyldig og veldig god på smak. Middagen rekker til to vokse og to barn.
Du trenger:
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 boks tomatpuré
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 2 stilker stangselleri
- Hvitløk
- Ingefær
- 1 fedd hvitløk
- Laubærblad
- ca 1 1/2 dl havremelk/kokosmelk/nøttemelk
Start med å frese små terninger av gulrot i litt olje sammen med løk i en kasserolle. Ha i stangselleri, hvitløk og ingefær som freser sammen med en boks tomatpuré. Hell over to bokser hermetiske tomater og tilsett to laubærblader. Suppen skal så koke en halvtimes tid. Kjør den glatt i en blender. Hell den tilbake i kasserollen sammen med litt vann og tilsett ca 1 1/2 dl plante-melk av den type du liker. Smak til med salt. I suppen kan du også ha i chili eller ringle over litt chiliolje før servering. Serveres med f.eks. makaroni og egg.