En hvit pastasaus er super anvendelig i nesten alle slags pastaretter. Her er en kjapp og herlig variant!
Du trenger:
- 2,5 dl Oatly matfløte (en liten kartong)
- 1 ss løkpulver
- 1 ss næringsgjær
- 2 ts buljongpulver/ en grønnsaksbuljongterning
- 1 ts paprikapulver
- Malt muskat
- 2 ts Maizena
Til pastaretten på bildet har jeg brukt brokkoli, tomater og oliven i pastaretten. Stekt grønnkål med hvitløk, salt og pepper er også godt i denne pastaretten.
Start med å koke pasta etter anvisning på pakken. Del opp brokkoli i mindre biter – kokes til bitene er møre. Del små, søte tomater i to og fres de sammen med oliven i litt olje til du ser tomatskinnet begynner å løsne. Lag sausen: Hell matfløten i en liten kasserolle og tilsett krydderne og næringsgjær. Næringsgjær fåes kjøpt på helsekostforretninger og er en inaktiv gjær. Denne vil gi sausen en osteaktig smak. Kok opp sausen. Senk varmen og tilsett Maizena – rør kraftig og kok opp til du får en tykkere saus.
2 Comments
Add Yours →Den er kjempegod. Tusen takk for oppskrift
Kunne du være så snill å legge ut et bilde av Oatly matfløte. Jeg lette etter den på Rema, men fant den ikke.