Denne herligheten av en saus lager du slik:
Du trenger:
- 2 dl usaltede cashewnøtter
- ca 1 1/2 dl vann (start med 1 dl og tilsett litt til hvis den blir for tykk)
- 1/2 dl olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts chilipulver/-flakes eller sterkt paprikakrydder
- 1/2 ts salt
- Evnt. 2 ss Oatly iMAT Fraiche
Start med å koke nøttene i fosskokende vann i 15 min. Du kan også bløtlegge de i noen timer. Sil av vannet og bland alle ingrediensene i en liten, kraftig blender. Kjør til sausen er glatt.
Du kan fint røre inn et par ss med Oatly iMAT Fraiche i sausen. Den blir da en litt mer glattere saus, men det har ikke så mye å si for smaken. Sausen passer da godt som en hvit saus på pizzaen.
Cashewkremen passer som tilbehør til middagen og veldig godt sammen med råstekte poteter eller ovnsbakte rotgrønnsaker.