Cashewkrem

Denne herligheten av en saus lager du slik:

Du trenger:

  • 2 dl usaltede cashewnøtter
  • ca 1 1/2 dl vann (start med 1 dl og tilsett litt til hvis den blir for tykk)
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts chilipulver/-flakes eller sterkt paprikakrydder
  • 1/2 ts salt
  • Evnt. 2 ss Oatly iMAT Fraiche

Start med å koke nøttene i fosskokende vann i 15 min. Du kan også bløtlegge de i noen timer. Sil av vannet og bland alle ingrediensene i en liten, kraftig blender. Kjør til sausen er glatt.

Du kan fint røre inn et par ss med Oatly iMAT Fraiche i sausen. Den blir da en litt mer glattere saus, men det har ikke så mye å si for smaken. Sausen passer da godt som en hvit saus på pizzaen.

Cashewkremen passer som tilbehør til middagen og veldig godt sammen med råstekte poteter eller ovnsbakte rotgrønnsaker.

Legg igjen en kommentar