Kaker uten egg og melk går overraskende bra! Og denne er uten unntak. Jeg fikk lyst til å lage brownies, og da med en så alminnelig oppskrift som mulig. Denne brownieoppskriften fant jeg hos Vegetarbloggen. Jeg har gjort noen små endringer, blant annet ved å bruke mandel- og hasselnøttmelk i stedet for soyamelk. Jeg har også tilsatt kun 80 gram med sjokoladebiter i røra, rett og slett for på Kiwi kostet 80 g melkefri sjokolade hele 45 kroner… Men 80 g var akkurat passe til denne oppskriften. Hakkede valnøtter kan du også ha i. Med vaniljesaus fra Oatly, ble den helt perfekt!
– 1,8 dl mandel- og hasselnøttmelk (kan også bruke soyamelk eller annen fyldig plantemelk)
– 1 ss eplecidereddik
– 1,8 dl nøytral olje
– 4 dl sukker
– 5 dl hvetemel
– 1,2 dl raw kakaopulver
– 1 ts natron
– 1 ts vaniljepaste
– 1/2 ts salt
Start med å blande melk og eplesidereddik i en bolle og la det står noen minutter. Sikt alt det tørre i en annen bolle. Hell sukker, olje og vaniljepaste i melkeblandingen og rør om. Blande så dette sammen med det tørre. Hakk sjokoladen i biter og vend det inn i røra. Til denne mengden røre kan du bruke en form på 20X30 cm. Jeg brukte selv en springform. Stekes på 180 grader i 35 min. Den skal være litt klissete i midten. Brownien er ekstra god etter å ha stått en stund i kjøleskapet, for da merker man sjokoladebitene som finnes inni!