Jeg synes kikertpannekaker med masse godt fyll og gode sauser blir som hjemmelaget streetfood! I disse pannekakene, som egentlig heter Socca i Frankrike, bruker jeg Gram Flour – et melmerke som jeg synes gir finest pannekakeresultat. Røren til kikertpannekaker kan også brukes i pai i stedet for egg og melk.
Kikertpannekaker (4 stk):
– 2 dl kikertmel (av type Gram Flour)
– 3 dl vann
– 1 ts salt og evnt. litt spisskummen
Visp sammen og la røra stå og hvile litt før steking. Som fyll kan man bruke det man liker og har i kjøleskapet. Det går raskt med bare avokado, bønner og stangselleri sammen med hummus. For ekstra god og røkt smak, prøv tahinidressing.
Tahinidressing:
Ha et par ss mørk tahini i en skål og tilsett litt varmt vann. Rør til du får en tykk, sausaktig konsistens. Dressingen vil få en hvitaktig farge. Tilsett litt havsalt.