Kikertpannekaker

Jeg synes kikertpannekaker med masse godt fyll og gode sauser blir som hjemmelaget streetfood!  I disse pannekakene, som egentlig heter Socca i Frankrike, bruker jeg Gram Flour – et melmerke som jeg synes gir finest pannekakeresultat. Røren til kikertpannekaker kan også brukes i pai i stedet for egg og melk. 

Kikertpannekaker (4 stk):
– 2 dl kikertmel (av type Gram Flour)
– 3 dl vann
– 1 ts salt og evnt. litt spisskummen 

Visp sammen og la røra stå og hvile litt før steking. Som fyll kan man bruke det man liker og har i kjøleskapet. Det går raskt med bare avokado, bønner og stangselleri sammen med hummus. For ekstra god og røkt smak, prøv tahinidressing.

Tahinidressing:
Ha et par ss mørk tahini i en skål og tilsett litt varmt vann. Rør til du får en tykk, sausaktig konsistens. Dressingen vil få en hvitaktig farge. Tilsett litt havsalt. 

Legg igjen en kommentar