Har du først smakt fersk, hjemmelaget pasta er det litt vanskelig å gå tilbake til den tørkede fra butikken… Det høres kanskje krevende ut å lage pasta selv, men det er det altså ikke. Jeg bruker en time fra jeg lager deigen til pastaen er klar til å spises. Det er vel ikke så krevende, men så god tid har jeg stort sett ikke på en vanlig ukedag. Derfor er det litt ekstra stas å lage hjemmelaget pasta når jeg får gjester. Det eneste ekstra du trenger er Semolinamel. Jeg kjøper melet på Meny. Semolina er durumhvete der kjernen i hveten ikke er helt finmalt, og spesielt godt egnet for pasta.
For to porsjoner:
- 300 g semolinamel
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 1/2 – 1 dl kaldt vann
Jeg starter med å blande Semolinamel i en eltemaskin sammen med litt salt og olje i omlag 6 min. Så sper jeg på med vann til det har blitt en fin bolle med deig i eltemaskina. Elter du for hånd skal deigen eltes i 10 min. Test om den er eltet nok ved å stikke fingeren ned i deigen. Løftes deiggropen raskt opp igjen, er deigen eltet bra. Legg deigen så i en plastpose til avkjøling i kjøleskapet i 30 min.
Jeg har ingen pastamaskin, så jeg har brukt litt ulike redskaper for å trykke ut og lage pastaen. Det går an å trille pølser og dele den opp i små biter, for å trykke de flate med ulike redskaper. Her har jeg brukt en potetmoser.

Pass bare på at deigen blir klemt tynn. På ferie i Roma i sommer kjøpte jeg meg en fettuccine-kjevle. Pass igjen på å kjevle deigen tynn. Her er det bare å bruke mel på bordplaten! Pastadeigen tar ingen skade om den er dynket med mel. Stø semolinamel på en plate/brødfjøl og legg pastaen på platen. Da blir det enklere å få pastaen over i kasserollen. Strø over med semolinamel. Pastaen vil da ikke klistre seg sammen. Kok opp lettsaltet vann i en stor kasserolle, og kok den ferske pastaen i 4 min. Her er det avhengig hvor store pastabiter du har laget. Sil av vannet og server pastaen rykende fersk.