Denne paprikasausen er en fyldig og kremet saus med bakt paprika i cashewkrem. Den er ganske så rich og kan spices opp eller ned.
Du trenger:
- 2 store røde paprikaer
- 3 fedd hvitløk
- olje til steking
- 2 dl usaltede cashewnøtter
- saften av 1/2 sitron
- 1 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss næringsgjær
- pepper
- 1/2 ts – 1 ss harissapaste
- Evnt. litt koriander og/eller spisskummen
Del og rens paprikaene i to og legg de på et stekebrett med kuttsiden opp. Pensle paprikaene med olje. Plasser de litt over midten i ovnen og bak de i 30 min på 210 grader. De siste ti minuttene bakes hele hvitløksfedd med skalle på sammen med paprikaene.
Jeg synes det er enklest å tilberede cashewnøttene i fosskokende vann i 14 min. Men de kan også bløtlegges i minst 3 timer, eller natten over.
Til buljongen koker jeg 1 dl vann og tilsetter en ts buljongpulver i koppen og lar den stå til pulveret har løst seg opp. Da trenger ikke sausen ekstra med salt.
Ha nøttene, buljongen, næringsgjæren, sitronsaften, hariassapasten og krydder i en kraftig blender. Kjør til nøttene er oppdelt i små biter. Tilsett den bakte paprikaene og hvitløken (fjern skallet) og ca 1/2 dl kaldt vann og kjør blenderen videre til du har fått en glatt saus.
Rør sausen inn i pastaen. Serveres med det du liker i en pastarett, f.eks. brokkoli og bakte tomater med et dryss vegan parmesan.
1 Comment
Add Yours →Supergod…anbefales på det sterkeste!