Socca pizza er franske kikertpannekaker stekt i stekeovnen og tilberedt som en pizza.
Du trenger:
2 dl kikertmel (av typen Gram flour)
2 dl vann
Spisskummen, salt og pepper
1/2 dl olje
Lag Socca/kikertrøren ved å blande kikertmel med salt, pepper og spisskummen og vann. La røren svelle en halv time. Sett stekeovnen på 200 grader og plasser en stekepanne midt i den kalde ovnen. Jeg bruker en LeCruset-panne med høye kanter. Finn frem det du ønsker å ha på pizzaen. Her har jeg brukt rødløk, tomater og pesto. Jeg bruker ikke pizzasaus. Røren er nemlig flytende og da vil den blir for bløt til å stivne under steking. Hell olje i røra og rør om. Ta den varme pannen ut av ovnen, smelt en ss kokosolje i pannen, hell i røra og vipp på pannen så røra fordeles utover. Legg på pizzafyllet og stek i ovnen i 12 min. Legg den ferdigstekte pizzaen på fat og del den opp i stykker.