Vegansk pesto

En god pesto synes jeg koster litt for mye. Men lager du den selv kan den både bli billigere og minst like god som den du kjøper. Du risikerer også å få brukt opp litt rester fra kjøleskapet – så altså; vinn-vinn! I denne pestoen har jeg erstattet permesan med næringsgjær. Ellers er den ganske lik. Men finnes det ruccola eller spinatblader i kjøleskapet, kan det fint tilsettes i pestoen. Ramsløk kan også brukes i pestoen, enten som en del eller som en erstatning for basilikumen. Har du soltørkede tomater, kan du lage rød pesto. Pinjekjerner kan også erstattes med cashewnøtter.

Til en original pestovariant trenger du:

  • En potte frisk basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 fedd hvitløk
  • Ca 1 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Bland alt i en kraftig blender eller i en matmortel. Tilsett mer olje om den blir for tykk.

Legg igjen en kommentar