Årets julemiddag!
I år bestod julemiddagen av Beetroot Wellington, vegisterkaker, rødkål med fenikkel og svisker, kokte mandelpoteter og en fyldig soppsaus. Oppskriften på Beetroot Wellington har jeg funnet hos So Vegan og er en type innbakt nøttestek. Den består av få ingredienser og er enkel å lage. Det fine med innbakt nøttestek er at fyllet kan lages dagen før.
Rødbetene i Beetroot Wellington gjør den klassiske nøttesteken mer saftig. Også tar den seg veldig fint ut på middagsbordet med sin fine julefarge!
Du trenger:
- ca 600g rødbeter
- 150g valnøtter
- 500g champinjong
- 4 kvister rosmarin
- 1 ss eplecideredikk
- En pakke butterdeig
Start med dele rødbetene i terninger. Ha de over på et stekebrett med litt olje og litt salt og bak rødbetene på 200 grader i ca 30 min – til de er møre.
Mens rødbetene står i ovnen, kjøres valnøttene i en foodprosessor med skjæreblad til små biter. Ha i grovhakket og renset sjampinjong og en kvast rosmarin sammen med valnøttene og kjør til du får en myk masse. Ha sopp- og nøtteblandingen over i en stekepanne og stek den i ca 15 min til fuktigheten i soppen har fordampet. Rør ofte. Sett den til side når den er ferdig stekt. Kjør så de ferdig bakte rødbetene i foodprosessoren til de er helt opphakket. Bland så soppblandingen med rødbetene og tilsett eplecidereddikk, salt og pepper. Bland godt sammen og sett hele til kjørling. Denne miksen kan du lage dagen før du skal steke Wellington´ ferdig.
Du kan stekes Wellington´ enten på stekebrett eller i en brødform. Jeg bruker brødform. Du trenger ikke å smøre formen da butterdeigen slipper mye fett. Det er lurt å bruke bakepapir på langsiden av brødformen; klipp en lang remse av bakepapiret som er ca 15 cm lengre enn selve brødformen. Legg den lange remsen i bunnen og la det stikke opp like mye av papiret på hver kortside. Da kan du lett løfte ut steken fra formen.
Jeg bruker ferdig butterdeig i pakke fra butikken. Tin butterdeigen og kjevle delene ut i flak. Kjevle flakene sammen slik at du får en stor rektangulær flate. Form fyllet til formen på brødformen og legg den i nedre del av butterdeigen. Brett først inn den nederste delen av kortsiden over fyllet, brett så inn kantene på langsiden og brett over resten av butterdeigen. La skjøten komme under. Legg butterdeigen med fyllet i brødformen og pensle med plantemelk eller litt olje. Stek på 200 grader i 35-40 min.
2 Comments
Add Yours →Fantastisk godt, et fest måltid. Oppskriften var enkel å følge. Denne kan anbefales alle. Tusen takk for bloggen og alle de gode oppskriftene.
Så hyggelig!