Oppskriften til vegisterkakene er hentet fra Vegetarbloggen. Den eneste endringen jeg gjorde var å tilsette hvitløkspulver i farsen for en litt fyldigere smak. Farsen kan du lage dagen før, og da blir det mindre å gjøre den dagen de skal stekes. Dette er en stor oppskrift og du får mellom 20-30 stk vegisterkaker, avhengig hvor store du ønsker de.
Du trenger:
- 300 g sellerirot
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver
- 2 dl grøtris
- 1 blomkål
- 2 ts tørket ingefær
- 2 ts malt muskatnøtt
- 2 dl havregryn
- 1 ss hvitløkspulver
- ev litt salt og pepper
- olje til steking
Start med å skrelle og dele selleriroten opp i terninger. Ha på litt olje og salt og bak den i ovnen til den er mør. Kok grøtrisen i grønnsaksbuljongen. La den stå på svak varme slik at den blir gjennomkokt. Del blomkålen opp i små buketter og kok den mør. Tilsett grøtrisen, selleriroten og blomkålen i en stor bolle. Ha i havregryn og krydder og mos med en stavmikser til du får en seig deig. Sett farsen i kjøleskapet om du skal steke kakene dagen etter. Når du steker trenger du en del olje og smør i pannen. Stek dem på begge sider. Bruk en stekespade når du vender vegisterkakene slik at stekeskorpen følger med. Sett av en time til stekingen da dette er en stor oppskrift.
1 Comment
Add Yours →Skal ha gjester 1.nyttårsdag. Jeg er så spent på hva de synes om mine vegisterkaker med soppsaus. Jeg synes de er kjempegode i smak, lettvint å lage.