Vafler har vært en utfordring å få til uten egg, synes jeg. Jeg har forsøkt med flere varianter av oppskrifter og har fått vafler som må skrapes ut av vaffeljernet og vafler som er så stive at de kan kalles for kjeks. Etter ideen om å bruke kikertlake i pannekaker forsøkte jeg med en helt ordinær oppskrift på vafler, men byttet ut de 3 eggene med 1 dl kikertlake. Vaflene kom helt perfekte ut av vaffeljernet, sprø på utsiden og mye inni!
Vaffelrøre til ca 8 vafler:
- 4 dl hvetemel
- 5 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 4 dl havremelk (eller annen plantebasert melk)
- 100 g smeltet margarin
- 1 dl kikertlake
Smelt margarinen. Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell i melken og margarinen mens du rører og rør tilslutt inn kikertlaken.
2 Comments
Add Yours →Disse ble helt fantastiske. Takk for oppskrift. Hilsen Eva H
Så bra de falt i smak!