Laksesnurrer med røkelaks har vært fast inventar på 17. mai, og er en perfekt liten rett som fingermat eller forrett. På nettet finnes det mange oppskrifter av dette pålegget som minner om røkelaks, men som rett og slett er ovnsbakte gulrøtter i stedet. Jeg har brukt Veganmisjonens Gulrotlakseoppskrift når jeg nå har prøvd meg på denne retten for første gang.
Røksmaken får du av Liquid smoke, som er røkaroma på flaske. Jeg bruker den når jeg steker sjampinjong for å tilføre retten en røkt, kjøttaktig smak. Den er også fin i marinader, og det er det den brukes til i denne retten. Fiskesmaken får du av noriark.
Dette er egentlig en veldig fin restematrett. Gulrøtter har jeg neste alltid i kjøleskapet. Lager jeg sushi, blir det gjerne igjen et ark i pakken og lomper eller lefser har jeg også en eller annen åpnet pakke av i fryseren.
Du trenger:
- 3 stk store gulrøtter
- 1 noriark
- 3 ss soyasaus
- 1 ss olivenolje
- 1,5 ts Liquid smoke
- 1,5 ts tørket eller frisk dill
Sett ovnen på 200 grader. Finn frem en (ikke alt for stor) ildfast form, et ark aluminimunsfolie som skal brukes til lokk over formen og en skål til marinaden. Skrell gulrøttene og bruk gulrotskrelleren til å lage lange tynne strimler av gulrøttene. (Jeg stoppet da jeg kom til kjernen til gulrøttene). Legg gulrøttene over i den ildfaste formen.
Bland sammen soyasaus, olivenolje, Liquid smoke og dill i en bolle. Riv opp noriarket så smått du kan og bland det inn i marinaden. Hell marianaden over gulrøttene og dekk formen til med aluminiumsfolie. Bakes i ovnen i 20 min. Ta ut formen og la den avkjøles med aluminiumslokket på.
Jeg hadde «røkelaksen» på lefser. Smurt med Oatlys smørepålegg «påMACKAN», krydret med fersk dill og pepper og et dryss med vårløk. Har du litt tzatziki stående kjøleskapet, smaker det også super godt i lefsene.
1 Comment
Add Yours →Noe så godt, skal vi lete lenge etter