Kjøleskapet vårt har den siste tiden vært fylt opp med epler fra epletrær til familien, og det var nå en fin anledning til å bake en eplekake. Jeg har laget eplekaker tidligere uten egg og de har ofte blitt lave og ikke veldig luftige. Oppskriften jeg brukte nå er hentet fra Veganeren og resulterte i en saftig og myk eplekake. Jeg har brukt springform som bare er 20 cm i diameter som gjorde at kaken ble ekstra høy.
Du trenger:
- 7,5 dl hvetemel
- 3 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1,5 ts salt
- 1 ts kanel
- 2 dl nøytral olje
- Emulsjon: 2 dl usøtet soyamelk blandes med 3 ts eplecidereddik. La stå i 10 min.
- Maizenajevning: 2 ss maizena rørt ut i 1,5 dl vann
- 4-5 litt syrlige epler
- Sukker og kanel til å ha over eplene
Sett på ovnen på 175 grader. Start med emulsjonen slik at den kan få stå mens du blander sammen ingrediensene. Skrell og del eplene i båter og legg de i en pose. Hell over noen ss sukker og kanel. Knyt posen og rist godt. Ha det tørre i en bakebolle. Bland så inn matoljen, emulsjonen og maizenajevningen. Visp godt i en kjøkkenmaskin.
Dekk bunnen til en springform med bakepapir og smør kantene med smør – hell i røren. Stikk eplebåtene inn i kaken i et mønster og dryss på litt ekstra sukker på toppen.
Stek kaken i 90 min. Ser du at den begynner å bli brent; dekk over med aluminiumsfoliet.
La kaken avkjøles noe i formen. Serveres med vaniljeis!
1 Comment
Add Yours →Takk for oppskriften. Fantastisk 😍