For å få til en sprø bunn, trenger du en pizzastein. Jeg kjøpte min på Jernia og er av merket «Jamie Oliver». Jeg måtte igjennom litt prøving og feiling før jeg fikk til et godt resultat, og ikke minst uten altfor mye kløning… Her er noen tips som gjør pizzastekingen enklere:
– Stett pizzasteinen i en kald ovn og still inn ovnen på 250 grader (etter maximumtemperatur). Setter du inn steinen i en varm ovn vil den sprekke. Bruker du steinen for første gang skal den herdes i ovnen i 1 time på 250 grader.
– For å få en sprø og tynn bunn kan man erstatte 50 % av hvetemelet med durumhvete (Semulina) i deigen.
– Start med å kjevle ut en tynn, rund pizzabunn på størrelse med pizzasteinen over to ark med bakepapir som overlapper hverandre. Dette gjør det enklere å få den over på pizzasteinen.
– Dra bakepapiret med pizzadeigen over på et stekebrett. Her vil den den siden på stekebrettet uten kant hjelpe til å få pizzaen over på pizzasteinen uten at du får en deformert pizzabunn. (Nesten som en skuffe).
– Ta ut den varme steinen og dra pizzabunnen (med bakepapiret) over på steinen. Stek pizzaen i 3 min før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Det er nå mye enklere å dra vekk bakepapiret som er i to deler enn å dra vekk et stort ark.
– Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek den videre til den er ferdigstekt.
– Pizzasteinen må ikke komme i kontakt med vann. Har du fått pizzaost ol. på steinen, kan dette skrapes eller børstes vekk.
#pizza