Hamburgerbrød:
- 4 dl hvetemel
- 1,5 dl vann
- 25 g gjær
- 3 ss olje
- litt salt
- rosmarin og havsalt
Rør ut gjær i lunket vann og bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. La stå å heve. Kjevle ut deigen til 1/2 cm tykk leiv. Bruk en liten bolle og hul ut formene til brødene. Etterhev mens ovnen blir varm. Pensle så med vann og krydre godt med rosmarin og strø over havsalt. Stekes på 225 grader i ca. 10 min.
Tzatziki:
- Et beger matyoghurt
- 1 slangeagurk
- 2 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
Del agurken i to på langs og skjær vekk den bløte kjernen. Rasp agurken og klem ut vannet før den tilsettes i matyoghurten. Tilsett sitron, hvitløk, salt og pepper.
Hamburgerbiffene lager jeg ved å blande 400 g mager kjøttdeig med et egg, 3 ss hvetemel, salt, pepper, spisskummin, chilikrydder og paprikakrydder. Til greske burgere hadde nok lammekjøttdeig vært det beste. Deigen former jeg i 4 like store biffer og steker de på begge sider i stekepanna, før jeg så steker de videre i stekovnen på 225 grader i ca 15 min. Da er jeg sikker på at de er gjennomstekte.
Hamburgerne har jeg fylt med tzatziki, fetaost, søte tomater, rødløk og ruccola.