Hjemmelaget brød blir alltid så bra når man ikke planlegger så mye, og bare bruker det en har. I dag brukte jeg restene fra en halv squash og fant en boks med chiafrø som jeg pleier å ha i kjøleskapgrøten. Resultatet ble herlig saftig hjemmebakst!
Til to brød trenger du:
- 650 g sammalt mel
- 20 g tørrgjær
- 5 dl vann
- 1,5 ts salt
- 1/2 squash
- ca 2 ss chiafrø
Start med å røre ut tørrgjær i lunket vann. Bland inn melet og saltet og elt videre inn grovraspet squash (her skar jeg først bort den bløte kjernen) og chiafrø. La eltemaskinen gå i ca 5 min. Hev i 1 time. Elt deigen videre på benken. Deigen har blitt noe ekstra klissete av squashen, så her må man bruke litt ekstra med mel på benken. Form to brød og etterhev i ca 1 time til. Stek i 40 min på 200 grader.