Mens store deler av Norges befolkning har taco-fredag, har vi i de siste 4-5 årene hatt pizza-på-steinplate-fredag. Og vi går aldri lei! (Her kan du lese hvordan jeg steker pizza på steinplate i stekeovnen). Pizzaene blir ikke alltid helt like – fordi ofte blir de til av rester i kjøleskapet. Jeg har laget mang en tomatsaus til pizzaen. Og lenge har vi hatt hvit pizzasaus av Creme Fraiche med hvitløk og oregano. Det finnes ingen klar favoritt blant de mange variantene av pizza som det har blitt i løpet av årene. Men nå som vi har fått øynene opp for cashewnøttkrem, har dette blitt en yngling! Å legge stekte grønnsaker på pizzaen før den går i ovnen er også en ny greie hjemme hos oss. Prøv stekt sjampinjong og karamellisert løk neste gang det skal servers hjemmelaget pizza. Det kommer helt sikkert til å bli en hit! Start med å dele 5- 6 sjampinjongen i to og så i skiver. Stek til vannet er ute av soppen. Krydre med salt og pepper. Del en stor gul løk i tynne ringer. Stek den myk på middels varme og dryss over 1-2 ss sukker, rør om og stek til sukkeret er blitt karamellisert rundt løkringene. Det er lurt å smake seg frem så den blir passe søt. Legg løk og sjampinjong over den hvite sausen. Ost på pizzaen har helt forsvunnet hos oss. Over drysser jeg heller en blanding av rå cashewnøtter, næringsgjær og litt salt, også kalt vegan permesan. Det fine er at toppingen tåler sterk varme uten å bli brent, og et supert alternativ til ost! Rist pinjekjerner i en tørr panne og dryss over når pizzaen er ferdig stekt.
1 Comment
Add Yours →Den falt i smak i vår familie. Fantastisk god. Med » not- parmesan » som strøssel, var pizzaen spesielt god. For lettvint skyld, denne gangen brukte vi kjøpepizzabunn.