Det har vært veldig rart å finne en så god erstatning for noe så godt som parmesan! Hemmeligheten er vel næringsgjær; det som gir en osteaktig smak, men som egentlig bare tilfører umami til nøtteblandingen. Mange kjenner den som not-permesan, fordi den fungerer som en reven parmesan, men er overhodet ikke en ost. Denne har blitt et fast innslag på fredagskvelden til pizzaen og over pastaen.
Du trenger:
- 2 dl usaltede cashewnøtter
- 2 ss næringsgjær
- 1 ts salt
- Litt løkpulver eller hvitløkspulver
Bruk en liten, sterk blender. Selv bruker jeg Nutri Bullet som maler nøtter på ett sekund. Pass på å ikke kjøre nøtteblandingen for lenge i blenderen (noen sekunder kan være for mye), da det vil utskille olje fra nøttene og nøtteblandingen blir mer fuktig enn helt tørr. Ha nøtteblandingen over i en liten krukke med tett lokk.