Fransk pizza

For noen år siden var jeg i Provence i Frankrike og kjøpte pizza hos en lokal pizzabaker. Jeg valgte da en pizza som hadde hvit saus på bunnen, fordi den gangen hadde jeg bare smakt med tomatsaus. Og den viste seg å være den beste pizzaen jeg noensinne hadde smakt! Neste gang jeg bestilte den, stod jeg og gransket innholdet mens bakeren lagde pizzaen. Slik kan du lage verdens beste pizza:

Handleliste:
– Ingred. til pizzabunnen
– Crème fraîche
– Oregano
– Hvitløk
– Sorte oliven
– Gul løk
– Bacon
– Ost
– Små søte tomater
– Frisk basilikum
(Tomater og basilikum kan droppes. De var ikke med på originalen, men gir allikevel pizzaen noe ekstra).

Lag pizzabunn. Bre over et beger Crème fraîche. Dryss over oregano, litt salt og et fedd hvitløk. Finhakk en gul løk og del opp ca 20 sorte oliven i to. Fordel over sausen. Kutt bacon i små biter og fres de lett i stekepanna. Baconet skal ikke bli godt stekt, men fremdeles være rosa og mykt. Fordel over på pizzaen. Dryss over raspet ost og stek på 225 grader nederst i ovnen i ca 15  min. Like før pizzaen er ferdig stekt, varmes noen tomater som er delt i to i litt olje. De skal ikke varmes mer enn et par minutter, slik at de bare har blitt gjennomvarme. Når pizzaen er ferdig, fordeles tomater og frisk basilikum over pizzaen.

For å gjøre pizzaen et hakk sunnere, kan hvetemelet i deigen byttes ut med speltmel. Baconet kan også byttes ut med spekeskinke revet opp i biter. Ellers kan man bruke magert bacon som ikke gjør noe utslag på smaken.

Legg igjen en kommentar