Veggieburgere

Det finnes mange oppskrifter på veggieburgere der ute. Denne varianten med mais, kikerter og koriander bruker jeg ofre. De er nesten bedre dagen etter når smakene har satt seg og den har fått en mer fastere konsistens. Da er den også god på brødskiven eller i pitabrød i matpakken.

Når jeg lager disse brukerne lager jeg en stor porsjon. Denne holder til ca. 10 kaker.

– 2 bokser hermetiske kikerter

– 2 bokser maiskorn

– En potte frisk koriander

– 1 ss paprikakrydder

– 1 ts malt koriander

– 1 ts malt spisskummen

– 1 ts salt

– 5 store ss hvetemel

– 2 ss linfrø

– 2 ss griljermel/strøbrød 

Hell vannet av kikertene og maisen og ha det i en stor bakebolle sammen med frisk koriander. Mos med stavmikser til det er grovhakket. La ikke alt bli most, fordi det er godt med større biter med mais og kikerter i burgerne. Krydres med paprikakrydder, koriander og spisskummen, salt og pepper. Til bindemiddel brukes linfrø, strøbrød og mel. Rør godt og form ca. 10 runde burgere. Legg de på fat og avkjøl i kjøleskap i ca. 40 min. før steking i panna. Stek i 5 min på hver side.

2 Comments

Add Yours →

Verdens beste veggieburgere. De er mye bedre på smak enn de jeg kjøper på butikken
Ikke bare det, men veldig lettvinte å lage.

Legg igjen en kommentar