Det blir ofte laget pasta og wok hjemme hos oss, og da er det ekstra stas å lage ordentlige gode hjemmelagde fiskepinner med saus og grønnsaker til.
Handleliste:
- Seifilet (400 gram til to personer)
- Mel
- Egg
- Griljermel
- Gulrøtter
- Bimi eller brokkoli
Til fiskesausen:
- Melk
- Smør
- Fiskekrydder
- Muskatnøtt
- Karri
- Salt og pepper
Del opp seifilet i «pinner». Vend fisken først i mel, så i egg og til slutt i griljermel. Stek fiskpinnene i olje i 2 minutter på sterk varme.
Jeg har i dag smakt bimi for første gang! Bukettene forvellet jeg i 4 minutter. Gulrøttene er stekt i stekepanne og krydret med maldonsalt og pepper.
Fiskesausen er min allroundsaus til fisk. Den er laget som en hvit saus hvor jeg har smeltet 3 ss smør, rørt inn 3 ss mel og ca 4 dl melk. For å få den gode smaken krydrer jeg sausen med karri, fiskekrydder, muskatnøtt, salt og pepper.