Fyldig soppsaus

Denne soppsausen er en fyldig saus, både på smak og konsistens. Sausen passer godt både til potetmos og vegisterkaker. Den er enkel å lage og tar kun 20 min.

Du trenger:

  • 5-7 medium store aromasopp
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss olivenolje
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss maizennamel
  • 1 ts frisk eller tørket timian
  • 1 ss frisk eller tørket rosmarin 
  • Salt og pepper
  • ½ dl plantemelk

Rens og kutt opp aromasoppen og stek den i pannen til fuktigheten har fordampet. Ha i løk og hvitløk og stek den blank. Tilsett maizennamel og rør om så melet blir fordelt i panna. Ha i urter og grønnsaksbuljong og rør om. La det hele koke i noen minutter til sausen har tyknet. Ha sausen over i en blender og kjør til du har fått en glatt saus. Hell den i en kasserolle. Smak til med salt, pepper og tilsett valgfri plantemelk.

Legg igjen en kommentar