Denne soppsausen er en fyldig saus, både på smak og konsistens. Sausen passer godt både til potetmos og vegisterkaker. Den er enkel å lage og tar kun 20 min.
Du trenger:
- 5-7 medium store aromasopp
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss olivenolje
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss maizennamel
- 1 ts frisk eller tørket timian
- 1 ss frisk eller tørket rosmarin
- Salt og pepper
- ½ dl plantemelk
Rens og kutt opp aromasoppen og stek den i pannen til fuktigheten har fordampet. Ha i løk og hvitløk og stek den blank. Tilsett maizennamel og rør om så melet blir fordelt i panna. Ha i urter og grønnsaksbuljong og rør om. La det hele koke i noen minutter til sausen har tyknet. Ha sausen over i en blender og kjør til du har fått en glatt saus. Hell den i en kasserolle. Smak til med salt, pepper og tilsett valgfri plantemelk.