Sashimi

Sashimi er en enkel rett som passer både som en smårett sammen med andre små retter eller som en avslutning til en wokmiddag. Det beste er å bruke Salmalaks, for denne kan spises rå, uten at du må fryse den i 24 timer i forkant. Du deler bare opp laksen i tynne biter. Strør over ristede sesamfrø og finsnittet vårløk. Server sammen med Ponzusaus som fiskebitene skal duppes ned i.

Oppskrift på Ponzusaus:

Bland alle ingrediensene sammen i et desilitermål, da det blir lett å hell sausen over i mindre skåler. 1/2 dl soyasaus rekker til 4 personer.

  • ½ dl soyasaus
  • Saften av en halv lime
  • Ca 1-2 ss riseddik
  • Ca 2 ss sukker. Her må du smake deg frem.
  • En rød chili
  • Hvitløk
  • En kvast frisk koriander

Hell sausen i små skåler til hver person.

Legg igjen en kommentar